Over FFLOWING

In flow zijn betekent letterlijk ‘in stroming zijn’. Het is een geestelijke toestand waarbij u helemaal opgaat in een bezigheid. De term is bedacht door de Amerikaans/Hongaarse psycholoog Csiksentmihalyi die zich heeft gespecialiseerd in de positieve psychologie. Csiksentmihalyi legt het gevoel van in flow zijn uit als: “Het compleet en gericht betrokken zijn in activiteiten die gericht zijn op het succesvol bereiken van een doel”.

De juiste flow zorgt voor een betere productiviteit en efficiënter werken. Het werken in korte cycli en de juiste flow zijn kenmerken van de agile manier van werken. De agile manier van werken is een effectieve en flexibele manier van werken waarbij de betrokkenheid van ontwikkelaars en gebruikers groot is. Het invoeren van de agile manier van werken – en de daarbij passende software development practices – levert sneller de juiste oplossingen voor uw organisatie.

Robert de Wolff

Ik ben al meer dan 15 jaar actief in de wereld van de software ontwikkeling. Van Microsoft ontwikkelaar, .NET software architect, integratie specialist, trainer, coach, informatie analist tot projectleider, Scrum master en agile coach. Ik ben zeer ervaren in het toepassen van agile technieken en het gebruik van smart use cases. Ik vind het leuk om samen met een team ontwikkelaars en de klant de juiste software te maken. De laatste jaren ben ik vooral actief als agile coach en ben ik de schakel in de teams tussen de techniek, de klant en de projectbesturing. Als coach werk ik met de teams en klant om de agile manier van werken toe te passen om continue productiever te worden.

Ik kan u helpen de transitie te maken naar de agile werkwijze die bij uw organisatie past.

Mijn specialiteiten zijn:

  • Agile coaching.
  • Agile requirements met smart use cases en/of user stories.
  • Ervaren Full-stack Microsoft .NET ontwikkelaar en software architect (MSCD gecertificeerd) .
  • Praktisch toepassen van Model Driven Architecture principes.
  • Pragmatic UML Modeling.
  • SMART agile en Smart use cases.
  • Agile development (Scrum, XP).
  • Gebruiken van Sparx Enterprise Architect binnen grote organisaties.
  • SOA Architecturen en SOA Informatie architecturen.

Daarnaast heb ik regelmatig opleidingen gegeven wereldwijd en gastcolleges gegeven op diverse hogescholen.
Wil je contact met mij opnemen? Dat kan!

Certificaten gallerij

SAFe SALeSSSCPOMCSDIREB