Nieuw EAValidator

Nieuw EAValidator

 

validation-protocol-execution-tipsMaak jij weleens fouten bij het modelleren in Enterprise Architect? Ben je weleens vergeten om elementen uit je projectbrowser te verwijderen als je het element hebt verwijderd van je diagram? Ben je ooit eens vergeten om een omschrijving vast te leggen bij je use case?

Ik wel! En ik merkte dat, met al de ‘vergeten’ dingen, het Enterprise Architect model steeds minder betrouwbaar werd als single-source-of-truth. Ge├»nspireerd door de code analyse mechanisme van Microsoft Visual Studio. Heb ik de tool EAValidator ontwikkeld. EAValidator valideert uw model tegen uw eigen validatieregels en informeert u onmiddellijk over fouten in uw model. De EAValidator zal niet voorkomen dat u fouten maakt. De visie van bij de EAValidator is om niet te beperken maar wel snel te signaleren! Je zult dus heel snel je fouten zien zodat je deze ook snel kunt herstellen.

De EAValidator is in ontwikkeling. Voor het laatste nieuws ga naar http://www.fflowing.nl/model-validation-for-enterprise-architect/

 

Over de auteur

Robert administrator